BlitzWolf - simplify your life

Kérdésed van? Hívj minket! +36702249089

GaN töltési technológia

Mi az a GaN töltő és miért van rá szükséged?

A gallium-nitrid vagy a GaN olyan anyag, amelyet a legújabb töltőkben lévő félvezetőkhöz használnak. A 90-es évektől kezdve LED-ek gyártására használták, és a műholdak napelemes tömbjeinek is népszerű anyagát jelentette. A töltőknél a GaN azért lényeges, hogy kevesebb hőt termeljen. A kevesebb hő azt jelenti, hogy az alkatrészek közelebb lehetnek egymáshoz, így a töltő kisebb lehet, mint valaha - az összes energiaellátási képesség és biztonsági szabvány megtartása mellett.

Mit csinál egy töltő valójában?

Mielőtt a töltő belsejében megnéznénk a GaN-t, vessünk egy pillantást a töltő működésére. Minden okostelefonunk, táblagépünk és laptopunk rendelkezik akkumulátorral. Amikor egy akkumulátor energiát továbbít készülékeinkre, valójában kémiai reakció történik. A töltő elektromos áramot vesz fel a kémiai reakció megfordítására. A kezdeti időkben a töltők folyamatosan feszültséget küldtek az akkumulátorhoz, ami túltöltéshez és károsodáshoz vezethetett. A modern töltők olyan felügyeleti rendszereket tartalmaznak, amelyek csökkentik az áramot, amikor az akkumulátor feltöltődik, ami minimalizálja a túltöltés lehetőségét.

A fűtés csökkentése

A GaN helyettesíti a szilíciumot.
A 80-as évek óta a szilícium a tranzisztorok alapanyaga. A szilícium jobban vezeti az áramot, mint a korábban használt anyagok - például a vákuumcsövek -, és csökkenti a költségeket, mivel előállítása nem túl drága. Az évtizedek során a technológia fejlesztése a ma megszokott magas teljesítményhez vezetett. Az előrelépés és a fejlesztés csak olyan messzire mehetett, amennyire a szilícium tranzisztorok közel lehettek egymáshoz beépítve. Ekkor jött a GaN. Ez az ami most történik.

A GaN más. Ez egy kristályszerű anyag, amely sokkal nagyobb feszültségek vezetésére képes. Az elektromos áram gyorsabban képes átjutni a GaN-ból készült alkatrészeken, mint a szilícium, ami még gyorsabb feldolgozáshoz vezet. A GaN hatékonyabb, így kevesebb a hő.


Intelligens töltés

A GaN használatán túl a Blitzwolf töltők intelligensen azonosítják a töltendő készüléket és meghatrározzák a megfelelő protokollt a maximális sebességű töltéshez. A Blitzwolf összes alkalmazott töltési technológiája segítségével mindig biztos lehetsz abban, hogy az összes eszközöd, mindig a maximális sebességgel lesz töltve.